XRYSA1960GR
........
·Bloomberg (USA) Financial news LIVE......
·ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...ΕΙΚΟΝΑ FTSE/Χ.Α..20...
·ΠΟΙΕΣ μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
·ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ " SOLVIT "
·GREECE THE LAND OF GODS
·THE BEATLES !
·ELVIS PRESLEY !
·PINK FLOYD.
·THE BLUES
·TOP 20 Classic Rock
·Rock !
·Ερωτικά τραγούδια !
·ΔΙΑΦΟΡΑ τραγούδια
·Ελληνικά Ερωτικά Video !
·Ελληνικά Λαικά Video !
·Anna Vissi Videos!
·Αλίκη Βουγιουκλάκη...
·ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ
·Αλμπουμ 2 φωτογραφιών!
·Αλμπουμ 1 φωτογραφιών!
·ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ
·ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
·ΞΕΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
·ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
·ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με μια ΜΑΤΙΑ !
·Καυτή εγκυκλοπαίδεια !
·FAVOURITE LINKS (FOREIGN)
·FAVOURITE LINKS (GREECE)
·οι «κυριότερες Παγκόσμιες εφημερίδες»
·Sites που άλλαξαν τον κόσμο!
·Οι ψηφιακοί χάρτες της Γης
·οι Δημόσιες Webcam της Ελλάδας!
·TEST ADSL ...
·Τα Καλύτερα Torrent Sites του Internet!
·Κατάλογος σταθμών Αθήνας Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Θράκης
·Κατάλογος σταθμών Ηπείρου Θεσσαλίας Ιονίου Κρήτης
·Ελληνικά sites τύπου youtube.com
·Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα
·Τα 24 Νησιά
·ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
·Lady by !!!
·TOP VIDEO CLIPS Νίκος Βέρτης!
·TOP VIDEO CLIPS Μιχάλης Χατζηγιάννης!
·INTRON TV.
Σύνδεσμοι


Οι ηλεκτρονικές δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας
1001 αναγνώστες
Σάββατο, 17 Μαΐου 2008
16:57

 Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους με ηλεκτρονικές δεξιότητες αποδίδει η Ε.Ε. Περισσότεροι από 1 στους 3 πολίτες της Ε.Ε. χρησιμοποιούν τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε καθημερινή βάση στην εργασία τους και περίπου 9 στους 1000 πολίτες της Ε.Ε. απασχολούνται σε αυτές. Η ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη στην Ε.Ε. στοχεύει στην κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών που σχετίζονται με web services και web-enabled analytics, business process modeling και enterprise architects, agile programming, business analysts/ relationship managers, business intelligence και Security.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στην Ελλάδα, περίπου 4 στους 10 εργοδότες θα απορρίψουν υποψήφιο εργαζόμενο χωρίς ηλεκτρονικές δεξιότητες ενώ, ακόμη, 1 στους 4 εργοδότες θα συνυπολογίσει τις ανάγκες της θέσης προτού λάβει αντίστοιχη απόφαση. Μόνο 2 στους 10 εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους κατόχους βασικών ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, δηλαδή χρήση εφαρμογών γραφείου, προσωπικού υπολογιστή και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περίπου 4 στους 10 εργοδότες αναζητούν από τους υποψήφιους εργαζομένους ηλεκτρονικές δεξιότητες άμεσα σχετιζόμενες με τις εξειδικευμένες εφαρμογές που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Η σημαντικότητα των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων θα διευρυνθεί κατά 60% κατά μέσο όρο στους εξής οικονομικούς τομείς: μεταφορές, λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, δημόσιος τομέας και τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υπηρεσίες εκπαίδευσης, υπηρεσίες υγείας, κατασκευές καθώς και στον πρωτογενή τομέα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας περίπου 6 στους 10 Έλληνες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στον ιδιωτικό τομέα σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις από τους κλάδους της ναυτιλίας, μεταφορών, υπηρεσιών, χρηματοοικονομικών οργανισμών, τουρισμού, λιανικού εμπορίου, κατασκευών, εκδόσεων - εκτυπώσεων, χημικών και τροφίμων απασχολούν προσωπικό με δεξιότητες σε ΤΠΕ και περίπου 1 στις 7 επιχειρήσεις χρησιμοποιεί μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης, Διάγραμμα 1. Επίσης σχεδόν 1 στις 3 επιχειρήσεις από τους 10 εξεταζόμενους κλάδους, στέλνει τους εργαζόμενους της σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με ΤΠΕ.

Στο δημόσιο τομέα η προσωπική ενασχόληση ως μορφή κατάρτισης αποτυπώνεται ως βασικός τρόπος απόκτησης ΗΔ. Εξαίρεση αποτελούν οι ΔΕΚΟ, όπου φαίνεται σημαντική ώθηση να δίδεται πραγματικά από τις ίδιες της επιχειρήσεις, Διάγραμμα 2.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται ο διάλογος μεταξύ των ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων για την επίλυση ζητημάτων εργασιακής ασφάλειας και ευελιξίας της απασχόλησης. Διαπιστώνονται 15 άξονες ενεργειών, άμεσα ή έμμεσα χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, οι οποίες αφορούν: το ευρωπαϊκό πλαίσιο ηλεκτρονικών δεξιοτήτων (ΗΔ), τον ευρωπαϊκό οδηγό κατάλληλων πολιτικών ανάπτυξης ΗΔ, την ανάπτυξη συστήματος ποιότητας για τα πιστοποιητικά ΗΔ, την παρακολούθηση της προσφοράς και ζήτησης ΗΔ, την προσέλκυση καταρτισμένου δυναμικού σε ΤΠΕ από τρίτες χώρες, τα οικονομικά κίνητρα στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη ΗΔ, τις ενημερωτικές εκστρατείες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την προώθηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε θέματα ΗΔ, την ανάπτυξη κύκλων ηλεκτρονικής μάθησης, την εισαγωγή μαθημάτων ανάπτυξης ΗΔ στο εκπαιδευτικό σύστημα, την ενθάρρυνση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων στην ανάπτυξη ΗΔ, την ανταλλαγή ορθών πρακτικών μεταξύ κρατών-μελών και τις δράσεις μείωσης του ψηφιακού χάσματος.


Διάγραμμα 1. Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Εξειδικευμένο Προσωπικό

Διάγραμμα 2. Πηγές Απόκτησης ηλεκτρονικών δεξιοτήτων των Υπαλλήλων front-desk

          17 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών

 

ΠΗΓΗ ΣΕΠΕ

Σχόλια

18/05 08:00  EASY RIDER ( GARV )
Καθε μερα μαθαινω χρησιμα πραγματα απο το blog σου που δεν θα τα διαβαζα αν δεν τα εβρισκες εσυ για μας .
μπραβο σου χρυσα 5*
18/05 12:25  XRYSA
Καλημέρα mesie!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις