XRYSA1960GR
........
·Bloomberg (USA) Financial news LIVE......
·ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...ΕΙΚΟΝΑ FTSE/Χ.Α..20...
·ΠΟΙΕΣ μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
·ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ " SOLVIT "
·GREECE THE LAND OF GODS
·THE BEATLES !
·ELVIS PRESLEY !
·PINK FLOYD.
·THE BLUES
·TOP 20 Classic Rock
·Rock !
·Ερωτικά τραγούδια !
·ΔΙΑΦΟΡΑ τραγούδια
·Ελληνικά Ερωτικά Video !
·Ελληνικά Λαικά Video !
·Anna Vissi Videos!
·Αλίκη Βουγιουκλάκη...
·ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ
·Αλμπουμ 2 φωτογραφιών!
·Αλμπουμ 1 φωτογραφιών!
·ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ
·ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
·ΞΕΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
·ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
·ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με μια ΜΑΤΙΑ !
·Καυτή εγκυκλοπαίδεια !
·FAVOURITE LINKS (FOREIGN)
·FAVOURITE LINKS (GREECE)
·οι «κυριότερες Παγκόσμιες εφημερίδες»
·Sites που άλλαξαν τον κόσμο!
·Οι ψηφιακοί χάρτες της Γης
·οι Δημόσιες Webcam της Ελλάδας!
·TEST ADSL ...
·Τα Καλύτερα Torrent Sites του Internet!
·Κατάλογος σταθμών Αθήνας Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Θράκης
·Κατάλογος σταθμών Ηπείρου Θεσσαλίας Ιονίου Κρήτης
·Ελληνικά sites τύπου youtube.com
·Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα
·Τα 24 Νησιά
·ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
·Lady by !!!
·TOP VIDEO CLIPS Νίκος Βέρτης!
·TOP VIDEO CLIPS Μιχάλης Χατζηγιάννης!
·INTRON TV.
Σύνδεσμοι


ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
806 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008
15:32

     

Μπαίνουν σε υπολογιστές εταιρειών, κυβερνητικών στελεχών και υπουργείων βλέποντας στοιχεία, αριθμούς, ακόμη κι εκλογικά αποτελέσματα. Μπορούν να αντιγράψουν ό,τι θέλουν και σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν, όπως όταν αντέγραψαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Είναι οι οργανωμένοι χάκερ της Γερμανίας, που εδώ και αρκετά χρόνια δρουν ανενόχλητοι, όχι για να προκαλέσουν ζημιά, αλλά για να δείξουν πόσο ανασφαλή είναι, τελικά, ακόμη και τα πιο σύγχρονα συστήματα.

«Οσο περισσότερα γνωρίζει κανείς για τα κενά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στον ψηφιακό κόσμο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ανησυχεί». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι άνθρωποι του «Chaos Computer Club», όπως λέγεται η οργάνωσή τους, και οι οποίοι δεν θέλουν να προκαλούν χάος, αλλά να δείξουν στον κόσμο το πραγματικό χάος που επικρατεί στον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα.

Το «Chaos Computer Club» (CCC) είναι μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις χάκερ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκίνησε από τη Γερμανία και σύντομα επεκτάθηκε σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, ενώ σήμερα έχει φτάσει να αριθμεί περίπου 2.000 μέλη. Το ίδιο το CCC περιγράφει τον εαυτό του ως «μία γαλακτική κοινότητα ζωντανών ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής και κοινωνικού προσανατολισμού, που αγωνίζεται κατά μήκος των συνόρων για την ελευθερία της πληροφορίας». Στην πραγματικότητα, το CCC θέλει να αποδείξει πόσο ευάλωτη είναι σήμερα η ψηφιακή πληροφορία ώστε να πετύχει περισσότερη διαφάνεια στις κυβερνήσεις, στην ελευθερία της πληροφορίας, αλλά και στο ανθρώπινο δικαίωμα της επικοινωνίας.

Οι χάκερ του CCC έγιναν γνωστοί σε ολόκληρη τη Γερμανία το 1984 όταν ανακάλυψαν ένα κενό στο σύστημα BTX των ταχυδρομείων, το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ταμείο των ταχυδρομείων του Αμβούργου. Ετσι, μέσα σε μια νύχτα κατάφεραν να πάρουν 135.000 γερμανικά μάρκα τα οποία φυσικά επέστρεψαν αμέσως. Τρία χρόνια μετά, τα μέλη του CCC έσπασαν ένα δίκτυο μεγάλων υπολογιστών και μπήκαν στη NASA, στην ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος), στη Philips και τη γαλλική Αρχή Ατομικής Ενέργειας. Ο τότε εκπρόσωπος του κλαμπ συνελήφθη αργότερα στη Γαλλία κι έμεινε υπό κράτηση για εννέα εβδομάδες.

Οπως αναφέρει το «Spiegel», εκείνο το διάστημα υπήρχαν και άλλοι χάκερ που γνώριζαν για τα κενά υπολογιστών της Δύσης, από τους οποίους είχαν πάρει πληροφορίες και τις είχαν πουλήσει στην KGB. Αυτό ήταν το... προπατορικό αμάρτημα. Στην περίπτωση του Σόιμπλε, τα πράγματα σε ό,τι αφορά την ανασφάλεια των συστημάτων είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας στις 12 Οκτωβρίου 1990, από έναν 32χρονο που πήρε το όπλο του πατέρα του και του έριξε τρεις σφαίρες κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν σωματοφύλακά του, αλλά και τον ίδιο τον Σόιμπλε, στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη. Από τότε, ο 66χρονος πολιτικός που μαζί με τον Οτο Σίλι και τον Γκίντερ Μπέκσταϊν θεωρούνται από τους πιο άτεγκτους και αυταρχικούς πολιτικούς της Γερμανίας έχει μείνει παράλυτος και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.


Κλειδώνουν και τα mail τους τα μέλη του CCC

Οπως αναφέρει το «Spiegel», σε ό,τι αφορά το CCC, στη θέση του Σόιμπλε θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, είτε πολιτικός είτε πολίτης. Η εισβολή αγνώστων στον προσωπικό του υπολογιστή μπορεί να του προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στη ζωή του, πολύ περισσότερο, δε, η κλοπή των δακτυλικών του αποτυπωμάτων. Αυτό φυσικά το ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι του CCC, οι οποίοι θέλουν να αφυπνίσουν τον κόσμο και τις κυβερνήσεις για τους κινδύνους με τους οποίους μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό το λόγο, τα ίδια τα μέλη του CCC φυλάγονται καλά, κυρίως από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι! Η εκπρόσωπος του CCC δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί διαθέτει τεχνολογία που μπλοκάρει τις εξωτερικές παρεμβολές, την οποία έχουν αναπτύξει έμπιστοι άνθρωποι, δηλαδή οι βετεράνοι του CCC! Επίσης, κλειδώνει τα email της και το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της στον οποίο επίσης έχει εγκαταστήσει προγράμματα παρακολούθησης κι έτσι είναι σίγουρη ότι δεν θα εισβάλουν σε αυτόν οι χάκερ του Σόιμπλε...

 

 

 

 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΥΔΗΡΙΩΤΗ

espressonews.

http://www.ccc.de

Σχόλια

14/05 15:40  Τυφώνας
Καλά κάνουν!
14/05 15:53  NEWYORKER
ωραια πληροφορια...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις