XRYSA1960GR
........
·Bloomberg (USA) Financial news LIVE......
·ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...ΕΙΚΟΝΑ FTSE/Χ.Α..20...
·ΠΟΙΕΣ μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
·ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ " SOLVIT "
·GREECE THE LAND OF GODS
·THE BEATLES !
·ELVIS PRESLEY !
·PINK FLOYD.
·THE BLUES
·TOP 20 Classic Rock
·Rock !
·Ερωτικά τραγούδια !
·ΔΙΑΦΟΡΑ τραγούδια
·Ελληνικά Ερωτικά Video !
·Ελληνικά Λαικά Video !
·Anna Vissi Videos!
·Αλίκη Βουγιουκλάκη...
·ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ
·Αλμπουμ 2 φωτογραφιών!
·Αλμπουμ 1 φωτογραφιών!
·ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ
·ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
·ΞΕΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
·ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
·ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με μια ΜΑΤΙΑ !
·Καυτή εγκυκλοπαίδεια !
·FAVOURITE LINKS (FOREIGN)
·FAVOURITE LINKS (GREECE)
·οι «κυριότερες Παγκόσμιες εφημερίδες»
·Sites που άλλαξαν τον κόσμο!
·Οι ψηφιακοί χάρτες της Γης
·οι Δημόσιες Webcam της Ελλάδας!
·TEST ADSL ...
·Τα Καλύτερα Torrent Sites του Internet!
·Κατάλογος σταθμών Αθήνας Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Θράκης
·Κατάλογος σταθμών Ηπείρου Θεσσαλίας Ιονίου Κρήτης
·Ελληνικά sites τύπου youtube.com
·Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα
·Τα 24 Νησιά
·ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
·Lady by !!!
·TOP VIDEO CLIPS Νίκος Βέρτης!
·TOP VIDEO CLIPS Μιχάλης Χατζηγιάννης!
·INTRON TV.
Σύνδεσμοι


Ποιες μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
530 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008
10:31

--- Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εσχάτως έδωσε 2 φορές την κίνηση μεταξύ 7,5 και 8,7 ευρώ. Με το "πάνω άκρο" της διακύμανσης να αγγίζει τα 9 ευρώ, ενώ ενδιάμεσα έκανε στάσεις κάπου στα 8,3 ευρώ περίπου. Το χαρτί απέχει βέβαια από τα 10-11 ευρώ που είχε αρχές του έτους.

--- Κάπου στην περιοχή των 12 ευρώ έβρισκε τελευταία τα πατήματά της η μετοχή της Intralot. Μένει να φανεί, βέβαια, αν το χαρτί θα καταφέρει να ξεκολλήσει από τα νούμερα των 12,6 ευρώ, στα οποία εσχάτως έβρισκε δυσκολίες ώστε να επαναπροσεγγίσει υψηλότερα επίπεδα (τα 13,5 ευρώ έγραφε προ 2μήνου και τα 14-15 ευρώ πέρσι το φθινόπωρο).

--- Οσες φορές εσχάτως η μετοχή της ΕΧΑΕ έπεφτε προς τα επίπεδα των 13,5 ευρώ έβρισκε αγοραστικό ενδιαφέρουν που πάντως ατονούσε περί τα 14,5 ευρώ περίπου. Πάντως, κυρίως "έπαιξε" μεταξύ 14 και 15 ευρώ, αν και προ 3 εβδομάδων είχε προσεγγίσει και τα επίπεδα των 16,8 ευρώ περίπου, απ' όπου εξαερώθηκε.

--- Από την πλευρά της η μετοχή της Μέτκα "έπαιξε" το τελευταίο διάστημα μεταξύ ενός ευρύτερου ορίου τιμών κάπου στα 12 με 14 ευρώ, με μικρότερες διακυμάνσεις πέριξ των 12,5 ή 13,3 ευρώ. Απέχει από τα πρόσφατα χαμηλά των 11,7 ευρώ αλλά κι από τα προ τετραμήνου επίπεδα των 15,5 ευρώ περίπου.

--- Η μετοχή της Alapis εσχάτως κινείται σε ένα εύρος τιμών μεταξύ των 2 ευρώ (παρατηρούνται μεγάλες εντολές αγοράς) και των 2,15 ευρώ περίπου, λίγο χαμηλότερα από τα προ ολίγων εβδομάδων επίπεδα. Είχε φθάσει σε πρόσφατα χαμηλά κάπου στα 1,8 ευρώ ενώ είχε δώσει αντίδραση προς τα 2,2 με 2,25 ευρώ.

--- Μεγάλου εύρους διακυμάνσεις μεταξύ των 8 και 11 ευρώ έχει προσφέρει η μετοχή της Σιδενόρ. Με ενδιάμεση… "τραμπάλα" βέβαια κάπου στα 9,5 ευρώ, χαμηλό και στα 7,6 ευρώ, ενώ εσχάτως το χαρτί "παλεύει" για να "ξεφύγει" από τα 11 ευρώ. Πέρσι τον Νοέμβριο έγραφε πάνω από 13 ευρώ.

--- Πάντως, τελευταία κάποιοι άλλοι traders που παρακολουθούν τον όμιλο τσεκάρουν το δίδυμο Ελβάλ και Χαλκόρ. Αφενός γιατί δίνουν εσχάτως αμφότερες μια κίνηση μεταξύ 2,1 και 2,5 ευρώ (ενδιάμεσα στα 2,25 με 2,3 ευρώ περίπου), αφετέρου γιατί έχουν εμπορευσιμότητα. Βέβαια, έχουν δείξει και τη σχετική αδυναμία...

--- Μια συνηθισμένη "διαδρομή" έκανε τις προηγούμενες εβδομάδες και η μετοχή της Σαράντης, μεταξύ των 11 και 12 ευρώ περίπου. Δίχως να σημαίνει, βέβαια, ότι θα την επαναλαμβάνει εσαεί. Πρόσφατα η Morgan Stanley έδωσε τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ.

--- Τις τελευταίες φορές που η μετοχή της Fourlis προσέγγισε τα επίπεδα των 22 ευρώ, οπισθοχώρησε και πάτησε την πρώτη φορά στα 17 ευρώ και τη δεύτερη κάπου στα 18 ευρώ. Βέβαια, οι όγκοι συναλλαγών έχουν πέσει εσχάτως, ενώ το χαρτί δείχνει σαν να κινείται χαλαρά κάπου στα επίπεδα των 20 ευρώ.

--- Αναφορικά με την Jumbo, η μετοχή έχει χάσει έδαφος εδώ και μερικές συνεδριάσεις, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες έδωσε κινήσεις μεταξύ των επιπέδων των 17 και 19 ευρώ περίπου. Πλέον είναι κάπου στα 17,6 ευρώ, μακριά από τα 22 ή 25 ευρώ (αρχές έτους) και 2 ευρώ πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά.

--- Βρήκε δυνάμεις κάπου στo 1,7 ευρώ η μετοχή της Καλπίνης που δείχνει μια αρχική διάθεση να κατοχυρώσει τα τρέχοντα επίπεδα. Το χαρτί έρχεται από τo 1,3 ευρώ περίπου αλλά δυσκολεύτηκε κάπως στα επίπεδα του 1,8 ευρώ.

--- Δύο φορές τον τελευταίο μήνα περίπου η μετοχή της Γενικής έκανε τη διαδρομή μεταξύ των 3,8 και 4,3 ευρώ περίπου, με μικρή ενδιάμεση στάση στα επίπεδα των 4,1 ευρώ πάνω κάτω. Προς το παρόν, πάντως, απέχει από τα επίπεδα των 5 ευρώ που είχε προ διμήνου.

--- Συχνά-πυκνά τους προηγούμενους μήνες η μετοχή του Υγεία έχει προσφέρει trading μεταξύ των επιπέδων των 3,5-3,6 ευρώ και των 4 ευρώ περίπου, με ενδιάμεσες αυξομειώσεις κάπου στα 3,8 ευρώ.

--- Τη διαδρομή μεταξύ των 2 και 2,3 ευρώ έχει πραγματοποιήσει δύο φορές τις τελευταίες 5 εβδομάδες η μετοχή της Ιντρακόμ. Εσχάτως το χαρτί έχει ρίξει στροφές και κινείται στην περιοχή των 2,2 ευρώ, σε σχετική απόσταση από τα πρόσφατα χαμηλά του 1,98 ευρώ αλλά και τα προ διμήνου επίπεδα των 2,8 ευρώ.

--- Σε ένα ευρύτερο εύρος τιμών μεταξύ 2 και 2,4 ευρώ περίπου έχει δώσει κινήσεις η μετοχή της Νηρέας από αρχές Φλεβάρη και μετά. Ενδιάμεσα, βέβαια, έχουν προκύψει μίνι μαζέματα ή εξαερώσεις κάπου στα 2,15 με 2,2 ευρώ, εσχάτως το χαρτί ζωήρεψε, ενώ αρχές του έτους ήταν κοντά στα 3 ευρώ περίπου.

--- Σχετικά με την ΕΥΔΑΠ που επανήλθε στο προσκήνιο, το χαρτί έχει δώσει κίνηση μεταξύ 9 και 11 ευρώ, ενώ είχε δείξει σημάδια στήριξης κάπου στα 8,5 ευρώ, μια σχετική δυσκολία πρόσφατα να ξεπεράσει εκ νέου τα 11 ευρώ. Τα "υψηλά" του πάντως στις αρχές του έτους ήταν στα 13 ευρώ. Αντίστοιχα νούμερα για την ΕΥΑΘ ήταν τα 5,3 με 6,5 ευρώ, με πρόσφατο χαμηλό στα 4,5 ευρώ και υψηλό στα 7 ευρώ προ διμήνου περίπου.

--- Η μετοχή της ΕΒΖ έχει κάνει μερικά "πάνω-κάτω" μεταξύ των επιπέδων των 3,6 και 4,4 ευρώ, με κάποια μικρά ενδιάμεσα τραβήγματα και αδειάσματα που ως "σημείο αναφοράς" είχαν τα 4 ευρώ. Τα επίπεδα των 5,4 ευρώ που είχε η μετοχή αρχές του έτους (να μην πάμε πίσω) απέχουν από τα τρέχοντα των 4 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα η μετοχή έδειξε να δέχεται στήριξη κάπου στα 3,5 ευρώ περίπου.

--- Νέα απόπειρα να "σπάσει" τα 3,5 ευρώ πραγματοποίησε πριν από το Πάσχα η μετοχή της Sprider δίχως να τα καταφέρει, όπως και τις προηγούμενες φορές άλλωστε. Πάντως, το χαρτί σχεδόν όλο το μήνα "παίζει" κάπου μεταξύ 3,2 και 3,5 ευρώ, σε σχετική απόσταση από τα πρόσφατα χαμηλά των 2,7 ευρώ αλλά κι από τα προ τριμήνου επίπεδα 4,2 ευρώ ή και τα νούμερα των 5,5 ευρώ στις αρχές του έτους.

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου www.axiaplus.gr

DR. MONEY:  Νέο ισχυρό σήμα από τον Dow

Η "Θεωρία του Dow" θεωρείται ευαγγέλιο από πολλούς επενδυτές ανα τον κόσμο γι' αυτό κι όταν στέλνει ένα νέο σήμα αγοράς η πώλησης προκαλεί ευρύτερο ενδιαφέρον. Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και λίγες μέρες.
 συνέχεια

 Πρωτομαγιά, επίσημη αργία. Αγορές κλειστές.

 

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601085&sid=a5PiyNvOXIdc

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις