XRYSA1960GR
........
·Bloomberg (USA) Financial news LIVE......
·ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...ΕΙΚΟΝΑ FTSE/Χ.Α..20...
·ΠΟΙΕΣ μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
·ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ " SOLVIT "
·GREECE THE LAND OF GODS
·THE BEATLES !
·ELVIS PRESLEY !
·PINK FLOYD.
·THE BLUES
·TOP 20 Classic Rock
·Rock !
·Ερωτικά τραγούδια !
·ΔΙΑΦΟΡΑ τραγούδια
·Ελληνικά Ερωτικά Video !
·Ελληνικά Λαικά Video !
·Anna Vissi Videos!
·Αλίκη Βουγιουκλάκη...
·ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ
·Αλμπουμ 2 φωτογραφιών!
·Αλμπουμ 1 φωτογραφιών!
·ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ
·ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
·ΞΕΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
·ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
·ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με μια ΜΑΤΙΑ !
·Καυτή εγκυκλοπαίδεια !
·FAVOURITE LINKS (FOREIGN)
·FAVOURITE LINKS (GREECE)
·οι «κυριότερες Παγκόσμιες εφημερίδες»
·Sites που άλλαξαν τον κόσμο!
·Οι ψηφιακοί χάρτες της Γης
·οι Δημόσιες Webcam της Ελλάδας!
·TEST ADSL ...
·Τα Καλύτερα Torrent Sites του Internet!
·Κατάλογος σταθμών Αθήνας Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Θράκης
·Κατάλογος σταθμών Ηπείρου Θεσσαλίας Ιονίου Κρήτης
·Ελληνικά sites τύπου youtube.com
·Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα
·Τα 24 Νησιά
·ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
·Lady by !!!
·TOP VIDEO CLIPS Νίκος Βέρτης!
·TOP VIDEO CLIPS Μιχάλης Χατζηγιάννης!
·INTRON TV.
Σύνδεσμοι


Οι "τουρίστες της καρδιάς"!
564 αναγνώστες
Τρίτη, 29 Απριλίου 2008
16:38

Είναι η νέα τάση στις διακοπές που απαιτούν όχι υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας αλλά υψηλό δείκτη ανθρωπιάς. Ο ανθρωπιστικός τουρισμός είναι σε πλήρη άνθηση με προορισμό ως επί το πλείστον τις χώρες της Αφρικής. Στο ερώτημα «τι κάνουμε φέτος για διακοπές;» αυτοί οι άνθρωποι -καλοζωισμένοι Δυτικοί που ωστόσο δεν έχουν χάσει τις ευαισθησίες τους- δεν έχουν το άγχος να κλείσουν το πιο συμφέρον πακέτο για πολυτελείς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες ή η Χαβάη.

Οι πιστοί του «τουρισμού της καρδιάς» ακολουθούν, εκτός από την καρδιά τους, και τις ανάγκες των υπανάπτυκτων πληθυσμών που ζουν μες στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οπως στη Λοκόσα, στα νότια του Μπενίν, στο κέντρο εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εξι Γάλλοι περνούν εκεί τις διακοπές τους βοηθώντας στις δουλειές και προσφέροντας ό,τι μπορούν. Συνήθως η διαμονή διαρκεί ένα μήνα. Οι τρεις εβδομάδες αφιερώνονται στις ανάγκες των παιδιών και η τελευταία προβλέπει εκδρομές στη χώρα και γνωριμία με το φολκλόρ, την άγρια φύση αλλά και τις φυλές που είναι κρυμμένες στη ζούγκλα. Αυτή είναι τουλάχιστον η πρόταση της εταιρείας Double Sens, που ειδικεύεται στα φιλανθρωπικά ταξίδια. Από το 2006, οπότε ιδρύθηκε, αυτό το ταξιδιωτικό πρακτορείο έχει ήδη στείλει εκατό Γάλλους στο Μπενίν, που είναι και γαλλόφωνη χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν κάνει φιλανθρωπικές διακοπές παραδέχονται ότι το πρώτο κίνητρο ήταν η ανάγκη να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά όχι με την έννοια των extreme διακοπών. Ηθελαν επίσης να νιώσουν χρήσιμοι και να ζήσουν στιγμές αυθεντικής χαράς και προσφοράς. Και φαίνεται ότι η επιλογή τους να δοκιμάσουν μια τέτοια εμπειρία δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, καθώς πολλοί από αυτούς επιστρέφουν και δεύτερη φορά στα μέρη όπου λειτούργησαν εθελοντικά. Μία από αυτούς που επέστρεψαν είναι η 28χρονη Εστέ
έλ, ιδιωτική υπάλληλος που αποφάσισε να κάνει τις διακοπές της διευκολύνοντας τη σκληρή καθημερινότητα ογδόντα παράλυτων παιδιών. Οπως εξηγεί, σε αυτά τα ταξίδια ο καθένας δρα ανάλογα με τις ικανότητές του. Αυτή επέλεξε να φτιάχνει τη διάθεση των παιδιών και να τους προσφέρει όση περισσότερη τρυφερότητα μπορούσε. Κάθε πρωί, μαζί με μια άλλη «τουρίστρια της καρδιάς» ξυπνούσε με χαρά τα παιδιά, ενώ το απόγευμα τους τραγουδούσε και διοργάνωνε παιχνίδια ειδικά για τα παιδιά που δεν μπορούσαν να κινηθούν. Το γεγονός ότι κατάφερνε να τα κάνει να ξεκαρδίζονται στα γέλια τής πρόσφερε μεγαλύτερη ευχαρίστηση ακόμα και από παραμονή σε πολλών αστέρων ξενοδοχείο!


Η προσφορά  δεν έχει ηλικία

Δεν είναι όμως μόνο νέοι αυτοί που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Ο Ζαν Κλοντ και η Οντίλ είναι ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τη Γαλλία που αποφάσισε να προσφέρει την τεχνογνωσία του στο Μπενίν. Η Οντίλ, που ήταν νοσοκόμα, ανέλαβε να φροντίζει τους ασθενείς, ενώ ο Ζαν Κλοντ, πρώην μηχανικός, ανέλαβε να βοηθήσει στην κατασκευή αναπηρικών καροτσιών και προσθετικών μελών για τα ανάπηρα παιδιά. Αυτές οι μικρές βοήθειες που προσφέρει ο καθένας είναι μεγάλη υπόθεση για τους ντόπιους. Από την άλλη, η ικανοποίηση που νιώθουν οι «τουρίστες της καρδιάς» από το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους και οι γνωριμίες που κάνουν μέσα από τη συνεργασία σε δύσκολες συνθήκες είναι ό,τι πρέπει για να δώσουν νόημα στις διακοπές τους αλλά και στη ζωή τους.

 

                                        

Απε

 

                              

 

                               

 

 

 

 

Σχόλια

29/04 16:50  Α45
Μπράβο για το άρθρο! 5*
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις