XRYSA1960GR
........
·Bloomberg (USA) Financial news LIVE......
·ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...ΕΙΚΟΝΑ FTSE/Χ.Α..20...
·ΠΟΙΕΣ μετοχές "υπόσχονται" γρήγορες υπεραξίες...
·ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ " SOLVIT "
·GREECE THE LAND OF GODS
·THE BEATLES !
·ELVIS PRESLEY !
·PINK FLOYD.
·THE BLUES
·TOP 20 Classic Rock
·Rock !
·Ερωτικά τραγούδια !
·ΔΙΑΦΟΡΑ τραγούδια
·Ελληνικά Ερωτικά Video !
·Ελληνικά Λαικά Video !
·Anna Vissi Videos!
·Αλίκη Βουγιουκλάκη...
·ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ
·Αλμπουμ 2 φωτογραφιών!
·Αλμπουμ 1 φωτογραφιών!
·ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ
·ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
·ΞΕΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
·ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
·ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με μια ΜΑΤΙΑ !
·Καυτή εγκυκλοπαίδεια !
·FAVOURITE LINKS (FOREIGN)
·FAVOURITE LINKS (GREECE)
·οι «κυριότερες Παγκόσμιες εφημερίδες»
·Sites που άλλαξαν τον κόσμο!
·Οι ψηφιακοί χάρτες της Γης
·οι Δημόσιες Webcam της Ελλάδας!
·TEST ADSL ...
·Τα Καλύτερα Torrent Sites του Internet!
·Κατάλογος σταθμών Αθήνας Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Θράκης
·Κατάλογος σταθμών Ηπείρου Θεσσαλίας Ιονίου Κρήτης
·Ελληνικά sites τύπου youtube.com
·Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα
·Τα 24 Νησιά
·ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
·Lady by !!!
·TOP VIDEO CLIPS Νίκος Βέρτης!
·TOP VIDEO CLIPS Μιχάλης Χατζηγιάννης!
·INTRON TV.
Σύνδεσμοι


ΣΕΝΑΡΙΑ 2008 ..ΑΡΚΟΥΔΕΣ & ΤΑΥΡΟΙ !!!
1503 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008
12:13
Morgan Stanley, η... απαισιόδοξη

Η Morgan Stanley, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, έχει ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση για το τι περιμένει με τη νέα χρονιά. Ο στρατηγικός αναλυτής της, Teun Draaisma, που τον Αύγουστο προέβλεπε «ράλι επικών διαστάσεων» στα χρηματιστήρια, τώρα εκτιμά ότι οι αγορές το 2008 θα μπουν στον αστερισμό των «αρκούδων». Ο οίκος εκτιμά πως, στην καλύτερη περίπτωση, η επόμενη χρηματιστηριακή χρονιά θα κυλήσει σταθεροποιητικά, προβλέποντας πτώση 3% για τον δείκτη MSCI Europe ( 1.500 μονάδες), ενώ στην περίπτωση που η παγκόσμια οικονομία βυθιστεί σε ύφεση -ένα σενάριο που συγκεντρώνει πιθανότητες 35%- τότε οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπονται σχεδόν στο 20%.

Η Morgan Stanley προβλέπει πως η πιστωτική κρίση θα πλήξει τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη (αναμένει κάμψη 1%, έναντι μέσων προβλέψεων για άνοδο 10%) και συστήνει στροφή στα μετρητά, με στόχο την προστασία του κεφαλαίου. «Σε πέντε χρόνια από τώρα, όλοι θα λένε για το 2007 πως το επερχόμενο bear market ήταν εμφανές, όπως σήμερα όλοι λένε ότι το 2000 ήταν εύκολο να εντοπίσει κανείς το σημείο καμπής», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.

UBS, η .. «ντεμί»

Η UBS εκτιμά ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη και έμπλεα προκλήσεων, αλλά διατηρεί την αισιοδοξία της. Σε μακροοικονομικό επίπεδο, προβλέπει το 2008 ρυθμό ανάπτυξης 2,1% στις ΗΠΑ, από 2,2% το 2007, και 1,6% στη ζώνη του ευρώ από 2,6%. Επιβράδυνση προβλέπεται και στην παγκόσμια οικονομία, με το ΑΕΠ να αυξάνεται 4,3% από 4,6% φέτος. Το παρεμβατικό επιτόκιο της Fed εκτιμά ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω, στο 3,5% το 2008, παρασύροντας σε μειώσεις και την ΕΚΤ. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου πιστεύει ότ,ι λόγω της ύφεσης, θα εξασθενήσει στο 1,35 τον Δεκέμβριο του 2008. Για τα χρηματιστήρια ο οίκος εκτιμά ότι η περίοδος υπεραπόδοσης της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ έφθασε στο τέλος της, καθώς αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης και προτείνει στροφή σε αμερικανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Deutsche Bank, η αισιόδοξη

 Η γερμανική Deutsche Bank εκτιμά ότι το 2008 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία όλα θα παιχτούν «στο όριο», παραμένει όμως αισιόδοξη ότι θα αποδειχθεί θετική για τα χρηματιστήρια, προβλέποντας άνοδο μεταξύ του 10% και του 20%. Επιλέγει μάλιστα την Ελλάδα ως μια από τις κορυφαίες επιλογές της για την επόμενη χρονιά ανάμεσα στις περιφερειακές αγορές. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εκτιμά ότι το γεγονός πως οι χρηματιστηριακές αγορές αποτιμούν πιθανότητα ύφεσης κοντά στο 50% σημαίνει ότι ενδέχεται να κινηθούν είτε έντονα ανοδικά είτε έντονα πτωτικά, αναλόγως της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας. Διατηρεί πάντως τις προβλέψεις για θετικούς ρυθμούς αύξησης των κερδών της τάξης του 5% στην Ευρώπη (έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών για 10%), ενώ σημειώνει ότι οι αποτιμήσεις των αγορών, που είναι οι χαμηλότερες την τελευταία δεκαετία, θα στηρίξουν τις μετοχές.


Citigroup: Οι «ταύροι» έχουν ψωμί

Θετικές εκτιμήσεις για το 2008, κυρίως για τις ευρωπαϊκές μετοχές, διατυπώνει και η Citigroup, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, σε ανάλυσή της εν όψει του νέου έτους, ότι «το bull market έχει πολύ "ψωμί" ακόμα». Ο αμερικανικός οίκος περιμένει πάντως ότι οι αγορές θα γνωρίσουν μεγάλες διακυμάνσεις το επόμενο έτος, ωστόσο εκτιμά ότι η οικονομία, με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, θα αποφύγει τον σκόπελο της ύφεσης, όχι όμως της επιβράδυνσης. Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι μετοχές σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση στα ελκυστικότερα επίπεδα από την περίοδο της ύφεσης των αρχών της δεκαετίας του '90 και γι' αυτό προτείνει αγορές σε περιόδους έντονων ρευστοποιήσεων.

 Lehman Brothers, ο «ταύρος»

Η Lehman Brothers τάσσεται ξεκάθαρα με την πλευρά των «ταύρων» αναμένοντας αποδόσεις της τάξης του 13% από τις ευρωπαϊκές μετοχές με τη νέα χρονιά εκτιμώντας ότι οι μειώσεις επιτοκίων και η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας (προβλέπει ρυθμούς 3%) θα στηρίξουν το ράλι των μετοχών. Ο επενδυτικός οίκος πιστεύει πως όσο οι ροές κεφαλαίων προς τις αγορές (επαναγορές μετοχών, εξαγορές κ.ά.) συνεχίζονται και οι επενδυτές δεν είναι υπεραισιόδοξοι, αποτελεί θετικό δείγμα. Προτείνει ωστόσο στροφή σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και προς αναπτυγμένες αγορές, οι οποίες, όμως, εκτίθενται σε αναδυόμενες οικονομίες.

                                  

Eίναι αντικειμενικές οι εκτιμήσεις,η κρύβουν σκοπιμότητες ?

Σχόλια

02/01 13:13  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Υπάρχει μία οδηγία με μεγάλη αξία : Στο εστιατόριο ΠΟΤΕ μην επιλέγετε αυτό που "προτείνει ο chef". Διότι είναι τα χθεσινά απομεινάρια, τα οποία έχει κουκουλώσει με μία βαρειά sauce...
02/01 13:24  XRYSA
mesie *
02/01 13:26  XRYSA
mesie 5*
02/01 14:02  adiavastos
Το πλέον σίγουρο είναι, οτι κάποιος από τους Μεγάλους Οίκους θα πέσει μέσα στις προβλέψεις, ότι και να γίνει στα χρηματηστήρια. Οι υπόλοιποι θα έχουν "αναπροσαρμόσει" έγκαιρα τις προβλέψεις τους.
Βρε, δεν...(αντε μη πώ)
02/01 14:04  adiavastos
Βεβαίως και "Χρόνια πολλά" σε όλους.
02/01 17:36  CHRISKON
Κρυβουν σκοπιμοτητες και οχι μονο !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις